Türkiye’de En Çok Ölüme Sebep Olan Sağlık Sorunları Nelerdir?

Yazar: metzel.com.tr Metzel

Türkiye’de En Çok Ölüme Sebep Olan Sağlık Sorunları Nelerdir?

Sosyal Medya Paketlerimize Göz Atmak İçin Tıklayın

Dünyada ölüm oranları giderek azalırken beklenen insan ömrü de artmaktadır. Bu durum sağlık sistemlerinin ve tıp teknolojilerinin gelişmesi ile mümkün olsa da günümüzde hala ölüme sebep olan pek çok hastalık vardır.

 

Kronik Hastalıklar En Büyük Neden

 

Kronik hastalıklar bulaşıcı değildir ve bir anda kişiyi kötü duruma getirmez. Yıllar içinde yavaş yavaş ilerleyerek kişiyi daha kötü bir duruma doğru sürükler. Kronik hastalıkların tedavi edilmesi mümkün değildir ancak hastanın şartları ve hastalığın belirtileri azaltılabilir.

 

Türkiye’de yaşanan ölümlerin yaklaşık olarak %70’i kronik hastalıklardan kaynaklanmaktadır. Bu kronik hastalıkların da zirvesinde kalp ve damar hastalıkları bulunmaktadır.

 

Kronik Hastalıkları Kanser Takip Ediyor

 

Kanser modern çağın belki de en çaresiz kaldığı hastalıklardan biri. Kanser hastalıkları her geçen gün daha sık görülmeye başlıyor çünkü şehir hayatında kalitesiz bir şekilde yaşayan nüfus miktarı sürekli olarak artıyor.

 

Kanser temelli ölümler ülkemizdeki ölümlerin %15’lik kısmını oluşturuyor. Bu oranda yaklaşık olarak her 6 kişiden birinin kanser sebebiyle öldüğünü göstermektedir. Kanser hastalığı hemen her yaşta ortaya çıkabilir. Kanserin pek çok çeşidi bulunuyor. Bunlardan en çok bilinenleri akciğer kanseri, kalın bağırsak kanseri, meme kanseri ve mide kanseridir.

Sosyal Medya Paketlerimize Göz Atmak İçin Tıklayın

Diyabet Hastalığı ve Solunum Yolları Hastalıkları

 

Diyabet hastalığı da kanserden sonra en ciddi tehlike olarak karşımıza çıkıyor. İnsanların ölüm sebeplerinde büyük rolü olan şeker hastalığı genetik faktörlere büyük oranda bağlı ve kalıtsal. Bu hastalık genellikle kişilerin atalarından aktarılmaktadır.

 

Şeker hastalığı kişinin hücrelerinin kan şekerini düşüren insülin hormonuna karşı direnç göstermesi durumudur. Bu direnç durumu belirli ilaçlarla ve ameliyatla çözülse de hastalığa sahip kişiler son derece dikkatli ve kaliteli bir hayat sürmelidirler. Şeker tüketiminin yüksek olması kişinin hayatını kaybetmesine sebep olur.

 

Şeker hastalığı kişinin direkt olarak ölmesine sebep olmasa da başka ciddi hastalıklara yol açmaktadır. Şeker hastalığının varlığında kalp ve damar hastalıklarının da ortaya çıkması büyük sorun teşkil etmektedir. Bu nedenle şeker hastalığı kişinin direkt olarak ölmesine sebep olmanın yanında dolaylı yollarla da ölüme sebep olmaktadır.

Sosyal Medya Paketlerimize Göz Atmak İçin Tıklayın