Makale Yazarak Nasıl Para Kazanılır?

Yazar: metzel.com.tr Metzel

Makale yazarak para kazanma özellikle serbest zamanlı çalışan kişilerin tercih ettiği en popüler para kazanma yolları arasında yer almaktadır. Özellikle öğrencilerin son dönemlerde daha fazla ilgi gösterdiği bir internetten para kazanma yolu olan içerik üreticiliği birçok kişi için ek gelir kaynağı olabilmektedir. Bunun için yazmayı seviyor olmanız ve kaliteli bir yazım dilinizin olması yeterlidir. Öğrenmeye açık, yazmayı seven ve işini iyi yapmaya özen gösteren herkes çok rahat bir şekilde makale yazarak para kazanabilir.

Sosyal Medya Paketlerimize Göz Atmak İçin Tıklayın

Makale Yazarak Nasıl Para Kazanılır?

 

Makale yazarak ayda ne kadar para kazanılır sorusundan önce nasıl para kazanılır daha büyük bir öneme sahiptir. Makale yazarak para kazanabileceğiniz makale yazarları ve makale satın alanları bir araya getiren platformlara üye olarak buradaki siparişlere teklif verebilir veya yazmış olduğunuz içerikleri satışa sunabilirsiniz. Ayrıca bir blog veya website ile bireysel bir şekilde anlaşarak belli bir ücret karşılığında içerik üretebilirsiniz. Bu tamamen sizin çalışma prensibinize bağlı olan bir durumdur. İsterseniz webmaster forumlarında ilgili bölümlere konu açarak makale satabilir veya hazır freelance platformlarına üye olarak burada makale yazma hizmeti sunabilirsiniz. Çalışma tarzınızı ve planlamanızı belirleyecek olan tamamen sizsiniz. Bu örnekleri çeşitlendirmek ve makale yazarak para kazanma yöntemlerini çoğaltmak mümkündür.

 

Makale Yazarak Ayda Ne Kadar Para Kazanılır?

 

Bu sorunun tam olarak net bir cevabı olmamakla beraber makale yazarak kazanılacak para miktarı bazı kriterlere bağlıdır. Bu kriterler arasında;

 

l Yazarın ne kadar iyi olduğu

l Makale için istenilen ücret

l Müşteri portföyü

l Makale yazarlığına ayrılan zaman

l İşin kalitesi

gibi unsurlar yer almaktadır. Tüm bu kriterler bir içerik üreticisinin makale yazarak ayda ne kadar para kazanacağını belirlemektedir. Ayrıca yabancı dilde makale yazarlığı yapabilen iyi derecede yabancı dili olan yazarlar döviz cinsinden para kazanabilmekte ve bu da makale yazarının çok daha fazla para kazanmasına zemin hazırlamaktadır.

 

Makale taban ücretleri her platformda farklı olmakla beraber genel olarak piyasada belli bir ortalama ücret mevcuttur. 100 kelime üzerinden belirlenen makale ücreti genel olarak 2 ₺’den başlamakta ve daha da yükselebilmektedir. Serbest piyasa olduğundan dolayı kaliteli ve referansı fazla olan içeri yazarları 100 kelimelik bir makale için 4-5 ₺ ve daha fazlasını da talep edebilmektedir. Yurt dışındaki makale yazarlığı platformlarında serbest zamanlı çalışan kişiler de 100 kelime için 1 $ gibi ücretler kazanabiliyor. Dövizin çok yüksek olmasından dolayı içerik yazarları İngilizce veya diğer dillerde kaliteli içerik üreterek 100 kelime için 19 ₺ kazanabiliyorlar. Bu da yabancı dili olan makale yazarlarının ağırlıklı olarak yabancı platformlar için içerik üretmelerine sebep oluyor.

 

Makale yazarak ayda ne kadar para kazanılır sorusuna cevap olarak şu şekilde varsayımda bulunulabilir; her gün 3000 kelime içerik üreten bir kişi (100 kelime 2 ₺ aldığını varsayarsak) günde 60 ₺ para kazanacaktır. Yani bu da aylık 1800 ₺’ye tekabül edecektir.

 

Günümüzde 1800 ₺ çok yüksek bir miktar gibi görünmese de birçok kişinin ana işinin dışında ek gelir elde ederek fatura ve diğer masraflarının bir kısmını karşılamasını sağlamaktadır. Bu varsayım yeni ve giriş seviyesindeki yazarlar için tutarlı olabilir. Tecrübeli makale yazarları 100 kelime için daha yüksek ücret talep edebilir ve kazanç miktarı da buna göre artabilir.

 

Yabancı dilde içerik üreten bir kişi ise 3000 kelimelik bir makale yazdığında 30 $ kazanabilir ve bu da günümüz dolar kuruyla hesaplandığında günlük 570 ₺ civarında bir ücrete denk gelmektedir. Aylık ortalama 15.000 ₺ kazanmak yabancı dilde kaliteli içerikler üreten yazarlar için çok zor değildir. Yabancı dilde sadece makale yazarak değil, eğer bir video üreticisi iseniz veya freelance çalışıyorsanız da kazancınız Türkçe dile göre çok daha fazla olacaktır. Bu nedenle eğer sürekli olarak bu işle para kazanmak, gelir elde etmek istiyorsanız yabancı dilde içerik üretimine yoğunlaşmanız daha mantıklı olacaktır.

Sosyal Medya Paketlerimize Göz Atmak İçin Tıklayın